VIDEO Valeriu Gheorghiță, despre amenda dată în cazul bradului din doze de vaccin: “Consider că riscul real biologic era zero”

Date:

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a explicat că, în cazul bradului din doze de vaccin, riscul de contaminare de la flacoanele folosite la realizarea bradului era zero.

“Din punct de vedere al riscului biologic, acele flacoane de vaccin sunt deşeuri medicale nepericuloase. În primul rând, ele conţin vaccin. Acest vaccin se administrează oamenilor. Al doilea lucru puncţia, înţeparea flaconului, se face cu un ac steril, care nu se foloseşte la pacient.
Practic, pentru fiecare persoană în parte se foloseşte un alt ac. În seringă se trage cu un ac şi în momentul în care se administrează pacientului se schimbă acul. Aceste flacoane nu reprezintă un risc biologic, pentru că nu erau contaminate cu produse biologice (…) Consider că riscul real biologic era zero”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Și șeful DSU, Raed Arafat, a considerat exagerată sancțiunea și l-a îndemnat pe organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor să conteste amenda în instanţă

Conferința de presă susținută de dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef DSU, conf. dr. Adriana Pistol, directorul CNSCBT și Valeriu Gheorghiță, președinte:

Horia-Roman Patapievici a primit Premiul “Petőfi”, la Budapesta. În laudatio s-a menționat că în timpul Revoluţiei din România, scriitorul a fost luat de pe stradă şi arestat (presshub.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...